DESPRE CAMPANIE


Criză umanitară

În acest moment dramatic pentru democrația europeană generat de un act de agresiune directă al Rusiei asupra suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, ne alăturăm efortului societății civile internaționale de a sprijini comunitatea ucraineană.

În aceste vremuri în care suntem martorii unui dezastru umanitar, în care pacea ucrainienilor a fost distrusă și dreptul lor la viață atacat, simțim nevoia să ajutăm o națiune care fuge din calea bombardamentelor pentru a-și salva viețile. Mii de ucraineni au plecat înspre România încă de la primele ore ale atacurilor rusești. Mame cu copii au traversat granița către România pe jos, lăsând în urmă tați care să lupte pentru libertate.


Care este situația?

La granița noastră sunt trei categorii de refugiați ucraineni:

Afluxul actual la granița României este mii de refugiați pe oră. Ne informăm constant ca să înțelegem cum evoluează nevoile refugiaților.

Fundația Comunitară Brașov face parte dintr-un grup de lucru la nivel național al societății civile, coordonându-se și informându-se la fața locului în legătură cu nevoile urgente și reale ale refugiatilor și, evaluând în ce măsura în care acestea sunt sau nu acoperite. Deciziile legate de acțiunile umanitare sunt luate alături de parteneri strategici specializați în asistarea grupurilor vulnerabile de refugiați, dar și urmărind și comunicând permanent cu instituțiile statului român. Suntem în legătură permanentă cu Direcția Situațiilor de Urgență DSU.


Care sunt nevoile?


Cum se implică Fundația Comunitară Brașov?în parteneriat cu


FINANȚATORI


ORGANIZAȚII FINANȚATE

DONATORI CORPORATE


GRUPURI DE DONATORI
CONTACT

PROGRAM MANAGER
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

DIRECTOR EXECUTIV
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

VOLUNTAR IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805